گرما برق خوزستان را در وضعیت قرمز قرار داد

به گزارش نیلی ابزار، تامین و انتقال برق در استان خوزستان به علت گرمای شدید به سختی صورت می گیرد و در اغلب روزها شرایط تامین برق در استان به وضعیت قرمز هم رسیده است.

گرما برق خوزستان را در وضعیت قرمز قرار داد

به گزارش مهر، خوزستان گرم ترین روزهای تابستان را هر ساله در کشور تجربه می نماید اما سال جاری هم روزهای گرم سال از خرداد ماه شروع شد. در روزهای اخیر به صورت مرتب شاهد رکورد شکنی مصرف برق در استان نسبت به سال های قبل بوده ایم.

در خرداد ماه سال جاری، با مصرف هشت هزار و 27 مگاوات در یک روز رشد 13.91 درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل رخ داده است. این رشد مصرف که عددی قابل تأمل است رکورد پیک هفت هزار و 951 مگاوات هفته قبل را نیز شکسته است

در این شرایط مردم مجبور به استفاده از وسایل سرمایشی به منظور رهایی از گرمای شدید هستند و همین شرایط، معمولاً تامین برق در استان را برای متولیان امر با دشواری خاصی روبرو می نماید. در خوزستان گفته می گردد که این استان برای فراوری برق مسئله ای ندارد ولی به علت افزایش قابل توجه مصرف برق به خصوص در ساعت های اوج مصرف یا همان پیک مصرف، توزیع آن به خصوص برای مردم در ساعت هایی از روز با مشکل جدی روبرو می گردد.

سال جاری همانند سال های قبل، ساعت اداری در خوزستان کاهش یافته است تا با تعطیلی زودهنگام ادارات، امکان تامین برق برای مردم با سهولت کمتری انجام گردد ولی در روزهایی که هوای استان به بالای 49 درجه می رسد حتی با کاهش ساعت اداری هم تامین برق برای مردم سخت است و تاکنون دو روز در خوزستان تعطیلی سراسری اعلام شده است تا برق به خانه های مردم برسد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان با اشاره به اینکه این رکورد از پیک 7 هزار و 917 مگاوات سال 97 عبور کرد، اظهار کرد: این رقم در سال 97 در روز 19 تیرماه ثبت شده بود ولی سال جاری یک ماه زودتر و در تاریخ 18 خرداد از این رقم عبور کردیم.

محمود دشت بزرگ با تاکید بر اینکه اگر مشترکان، مصرف برق را در اوج ساعات گرما مدیریت و کنترل ننمایند، به طور حتم با خاموشی های ناخواسته روبرو خواهند شد، توضیح داد: مشترکان باید توجه داشته باشند تا استفاده از وسایل برقی پرمصرف مانند ماشین لباس شویی، ظرفشویی و اتو را به خارج از ساعات پیک مصرف برق موکول نمایند تا تابستانی بدون خاموشی را سپری نمایند.

دشت بزرگ یادآور شد: در صورتی که مصرف برق مدیریت نگردد و میزان برق مصرفی بیش از ظرفیت برق فراوریی باشد به شبکه ها فشار وارد می گردد و خط از مدار خارج خواهد شد و قطع برق اتفاق می افتد که با توجه به روند افزایشی دمای هوا در این فصل از سال که هنوز وارد فصل تابستان نیز نشده ایم، تحمل چنین شرایطی طاقت فرسا خواهد بود.

به گفته وی، پیش بینی ها نشان می دهد که در روزهای آینده دمای هوا در خوزستان از 50 درجه عبور کند و به تبع آن استفاده از وسایل سرمایشی و مصرف برق بیشتر خواهد شد که اگر مدیریت مصرف صورت نگیرد به ازای افزایش هر درجه دمای هوا که از 47 درجه عبور کند 250 مگاوات افزایش بار در شبکه صورت خواهد گرفت.

  • مصرف برق در وضعیت قرمز

دشت بزرگ همچنین با بیان اینکه خوزستان در محدوده قرمز و جزو مناطق پر مصرف برق در کشور قرار گرفته است، توضیح داد: مصرف برق در کلانشهر اهواز نیز در محدوده زرد و هشدار قرار گرفته است و مشترکان با کاهش حداقل پنج درصدی در مصرف، در وضعیت سبز و پایدار قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان مطرح کرد: پیک بار در سال های 94 تا 97 در ماه های تیر و مرداد رخ داده بود ولی سال جاری به دلیل گرمای هوا و رشد مصرف، تاکنون دو بار در خرداد ماه رخ داده است.

دشت بزرگ با ابراز نگرانی نسبت به رشد قابل توجه مصرف برق تاکید نمود: اگر مصرف برق بر همین مدار ادامه داشته باشد پرباری برای شبکه خطراتی خواهد داشت و ممکن است برخی از تجهیزات دچار مشکل شوند و احتیاج به جایگزینی یا تعمیر داشته باشند.

وی، پایداری و مدیریت شبکه را یک مقوله مشارکتی با همکاری مصرف نمایندگان توصیف کرد و گفت: مصرف نماینده ها نقش اصلی را در مدیریت شبکه بر عهده دارند و از آنها می خواهیم در پایداری شبکه برق حتی با خاموش کردن یک لامپ غیر ضروری سهیم باشند.

دشت بزرگ در مورد برنامه ها و اقدامات اندیشیده شده برای عبور از تابستان 98 اظهار کرد: در سال 98 برنامه ریزی اجرا شده تا در لحظه پیک نیروگاه های حرارتی و برق آبی استان هر کدام چهار هزار و 480 مگاوات برق فراوری نمایند و با اقدامات مدیریت مصرفی و صرفه جویی 961 مگاواتی در شبکه، بدون خاموشی از تابستان عبور کنیم.

دشت بزرگ اعلام کرد: هشت هزار و 880 مگاوات برای پیک تابستان 98 پیش بینی شده که باید با اقدامات مدیریت مصرف و صرفه جویی 961 مگاواتی که به شرکت های برق استان ابلاغ شده، آن را در محدوده هفت هزار و 919 مگاوات سال قبل نگه داریم.

وی اضافه کرد: به همین دلیل ساعت کاری ادارات خوزستان از اول خرداد تا 18 خرداد از ساعت هفت صبح تا 13.30 دقیقه و از 19 خرداد تا خاتمه شهریور از هفت صبح تا 13 است و شرکت های برق منطقه ای خوزستان و توزیع بر پایش و اجرای صحیح این برنامه نظارت می نمایند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان جلب رضایت همکاری صنایع برای کاهش مصرف در پیک و استفاده از ظرفیت رسانه ها و شبکه های مجازی و برگزاری سمینار و همایش برای گروه های مرجع را از دیگر برنامه های کاهش مصرف در پیک مطرح کرد.

وی در چرایی کاهش ساعات اداری و اقدامات مدیریت مصرفی با وجود فراوری نیروگاه های برق آبی و حرارتی، تاکید نمود: درست است که نیروگاه های استان این ظرفیت را دارند که برق مورد احتیاج استان را در ساعت های پیک تامین نمایند اما باید توجه داشت که در شبکه برق استان با کشور تبادل احتیاج صورت می گیرد و ممکن است در بخش فراوری حادثه ای پیش بیاید یا ممکن است بارگیری با ظرفیت بالا و طولانی مدت از ترانس ها که عمر بالایی هم دارند در شبکه خللی ایجاد کند.

  • نبود زمین مانع افزایش ظرفیت برق

یکی از مشکلاتی که در راه توسعه پست های برق شهری در شهرهای خوزستان خصوصاً کلانشهر اهواز وجود دارد تخصیص ندادن زمین مورد احتیاج برای ایجاد پست های جدید یا وجود معارضان است.

این در حالی است که در قسمت های مختلف شهر تراکم سازی و بلند مرتبه سازی ساختمان در حال اجرا است بدون اینکه متولیان شهری در نظر بگیرند که برای وارد کردن مصرف نماینده جدید به شبکه برق، احتیاج به ظرفیت سازی جدید و در نظر دریافت قطعه های زمین و هماهنگی های بین بخشی برای ایجاد پست های جدید برق است.

همین همراهی نکردن ارگان های شهری در کلانشهر اهواز در سالیان گذشته باعث شده تا ظرفیت سازی های جدید در اهواز به کندی پیش برود و پست های این شهر در فصل گرم با پرباری بعضاً بالای 90 درصد همراه باشند و هر از گاهی خاموشی های ناخواسته ای ناشی از آسیب تاسیسات به وجود بیاید.

منبع: همشهری آنلاین

به "گرما برق خوزستان را در وضعیت قرمز قرار داد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گرما برق خوزستان را در وضعیت قرمز قرار داد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید