روستای هریجان ؛ دشتی آرمیده در دل صخره ها

به گزارش نیلی ابزار، روستای هریجان یکی از نقاط گردشگری محبوب در منطقه کلاردشت مازندران است. این ناحیه با طبیعت بکر و جنگلی و حیات وحش بی نظیری که دارد همیشه مورد استقبال مسافران و طبیعت دوستان قرار گرفته است. همچنین داشتن آبشاری خاص و دیدنی گردشگران زیادی را به هریجان می کشاند. در ادامه این مطلب با خبرنگاران باشید.

روستای هریجان ؛ دشتی آرمیده در دل صخره ها

اقلیم روستای هریجان

برترین زمان برای سفر به روستای هریجان نیمه دوم بهار و فصل تابستان است. دشت های پوشیده از گل های رنگارنگ که اردیبهشت ماه این منطقه را عطرآگین می نمایند برترین فرصت برای رهایی از مسائل و شلوغی های زندگی شهرنشینی است. منطقه هریجان دارای جانوران گوناگونی مثل کل وبز، خرس، پلنگ، تیهو و کبک است و خوشبختانه جزو نواحی شکارممنوع کشور محسوب می گردد. همچنین برای ورود به این منطقه و صعود به ارتفاعات آن باید از اداره محیط زیست مجوز دریافت کنید. هریجان بخاطر داشتن آبشاری باریک و مرتفع در دل کوه های خودش معروفیت دارد. این آبشار که دارای تاج های مختلف است در دل منطقه حفاظت شده و ورود ممنوع هریجان جای گرفته که امکان ورود بدون مجوز به آن وجود ندارد.

روستای هریجان

برای رسیدن به طبقه اول آبشار نیم ساعت پیاده روی سخت از مسیرهای شنی و پرشیب خواهید داشت. در بالاترین نقطه ارتفاع آبشار هریجان به 80 متر می رسد. این آبشار در تمام سال آب دارد اما در فصل گرم از اندازه آن کاسته شده و در فصل های سرد پرآب تر است. اطراف آبشار پوشیده از گل گاوزبان، بابونه و پونه است که عطرشان هوا را پر نموده است. به علت طبیعت صخره ای و خاص هریجان، دیوارهای سنگی زیستگاه پرندگان گوناگون از جمله پرندگان شکاری مانند شاهین هستند.

هریجان؛معماری زیبا و طبیعت وحشی

معماری روستای هریجان با خانه های زیبا و سقف های شیروانی آن ها زیبایی خاص خود را دارد. متاسفانه امروزه جمعیت روستا بسیار کم شده و بسیاری از اهالی جوان تر به شهرها کوچ نموده اند. ییلاق هریجان مقصدی عالی و نسبتا کمتر شناخته شده است که برای چادر زدن و گذراندن چند روز در دل طبیعت گزینه ای عالی است. از آن جایی که این منطقه دورافتاده است و ارتفاع نسبتا زیادی نیز از سطح دریا دارد حتما تجهیزات کافی، خوراکی و سایر لوازم مورداحتیاج برای کمپینگ را همراه خود داشته باشید. نکته دیگری که باید حتما مدنظرتان باشد طبیعت وحشی و این ناحیه است. از آن جایی که جانوران گوناگون در زیستگاه هریجان زندگی می نمایند بهتر است از نزدیکی روستا زیاد فاصله نگیرید و از پیاده روی و کوه پیمایی هماهنگ نشده در این ناحیه جدا بپرهیزید.

چگونه به هریجان برویم؟

فاصله هریجان از تهران در حدود 135 کیلومتر است و به حدود دو تا سه ساعت رانندگی احتیاج دارد. برای رسیدن به روستای هریجان باید وارد جاده چالوس شده و حدود 4 کیلومتر بعد از سیاه بیشه و در پیچ سمت راست جاده، با مشاهده تابلوی رستوران جعفر میردار سلطانی وارد جاده فرعی هریجان شوید. از این نقطه تا روستا حدود 5 کیلومتر راه خواهید داشت. با وجود خاکی بودن جاده، شرایط آن مناسب است و می توانید به راحتی با خودروهای سواری از آن عبور کنید (احتمالا به زودی شاهد آسفالت آن خواهیم بود).

اگر قصد رفتن به آبشار هریجان را دارید باید کمی بعد از روستا وارد جاده فرعی در غرب آن شده و حدود نیم ساعت پیاده روی کنید. منظره ها جاده دسترسی به روستا بسیار دیدنی است. تماشای منطقه سیاه بیشه و کوهستان صخره ای پوشیده از درختان جنگلی که بسیاری از اوقات در مه هستند واقعا پیش عایدی خوبی برای سفری دل انگیز خواهد بود.

پیشنهادات سفر

طبیعت منطقه هریجان و نواحی اطرافش بسیار بکر و دیدنی است، اما در صورت رعایت نکردن اصول اولیه سفر ممکن است خیلی زود نابود گردد. حتما تنها از مسیرهای پاکوب و تعیین عبور کنید تا آسیبی به پوشش گیاهی و خاک منطقه وارد نگردد. از ریختن هرگونه زباله در طبیعت جلوگیری نموده و تا جای ممکن زباله هایی که می بینید را نیز جمع آوری کنید. نکته دیگری که باید همیشه (مخصوصا در فصل گرم سال) رعایت کنید روشن کردن آتش و مهار آن است، زیرا در صورت بی احتیاطی دشت ها و جنگل های اطراف ممکن است دچار حریق شوند.

ضمناً از ورود بدون هماهنگی با سازمان حفاظت محیط زیست به منطقه ممنوعه جدا خودداری کنید. این ناحیه دارای طبیعت و جانوران وحشی است و خطرات متعددی جان شما را تهدید خواهد نمود. همچنین این ناحیه صعب العبور یکی از معدود زیستگاه های دست نخورده برای حیوانات وحشی منطقه است و بهتر است اجازه دهیم در آرامش به زیست خود ادامه دهند.

منبع:سـفـرزون

منبع: دیجیاتور

به "روستای هریجان ؛ دشتی آرمیده در دل صخره ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روستای هریجان ؛ دشتی آرمیده در دل صخره ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید