طرز تهیه مهیاوه غذای محلی بندر عباس

به گزارش نیلی ابزار، منطقه ها جنوبی کشور علاوه بر جاذبه های گردشگری، غذاهای بسیار متنوعی دارد که عطر و طعم بی نظیر آن ها در خاطرتان ثبت می گردد. علت این موضوع هم نوع متفاوت ماهی و میگو است که تنها در دریای خلیج فارس و در برترین رستوران های بندر عباس یافت می شوند. بسیاری از افراد علاقه دارند که روش پخت غذاهای جنوب را باد بگیرند. اما قطعا بعضی از آن ها احتیاج به فوت و فن های خاصی دارد. بنابراین بهتر است این نوع غذاها به وسیله سفارش اینترنتی غذا بندرعباس تهیه شوند تا طعم اصیل آن ها را تجربه کنید. البته غذاهایی چون مهیاوه را می توان در منزل درست کرد. پس اگر به طعم آن علاقه دارید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه مهیاوه غذای محلی بندر عباس

مهیاوه، غذایی محلی و لذیذ

مهیاوه یکی از غذاهای اصیل و محلی جنوب کشور و بندرعباس است که مانند بیشتر غذاهای این منطقه با ماهی طبخ می گردد. به همین دلیل سرشار از فسفر و چربی است و حتی می تواند به درمان بعضی از بیماری ها یاری کند. البته ممکن است بسیاری از افراد تصور نمایند این غذا بوی ناخوشایندی دارد. در صورتیکه اگر به خوبی درست گردد، طعم بسیار لذیذ و متفاوتی خواهد داشت.

طرز تهیه مهیاوه آسان است. اما چون به گرمای زیادی احتیاج دارد، معمولا آن را در فصل تابستان درست می نمایند که بین 10 تا 15 روز آماده مصرف گردد. این غذا حالت سس مانند دارد و بیشتر آن را به همراه نان محلی یا در کنار سایر غذاها سرو می نمایند.

مواد مورد احتیاج برای مهیاوه بندر عباس

برای تهیه مهیاوه ابتدا مواد اولیه را آماده کنید:

مواد مورد احتیاجاندازه مورد احتیاج
ماهی ساردین500 گرم
خردل500 گرم
رازیانه250 گرم
نمکیک و یک چهام پیمانه
آببه اندازه لازم

طرز تهیه مهیاوه بندر عباس در ظرف سفالی

پس از تهیه مواد، نوبت به طبخ این سس می رسد:

  • مرحله اول: ابتدا ماهی را شسته و کاملا تمیز کنید.
  • مرحله دوم: در یک خمره یا به اصطلاح پیگنه، آب را به همراه نمک مخلوط کنید. سپس ماهی را داخل آن قرار دهید. به طوریکه آب کاملا روی آن را بپوشاند.
  • مرحله سوم: در دهانه ظرف سفالی یک پارچه تمیز قرار داده و آن را با یک کش محکم ببندید.
  • مرحله چهارم: اکنون خمره را به مدت بیست روز تا یک ماه در مکانی که آفتاب مستقیم است، قرار دهید تا ماهی کاملا نرم گردد.
  • مرحله پنجم: اکنون نوبت درست کردن مهیاوه است. یک ظرف مناسب بردارید و آبکش را روی آن قرار دهید.
  • مرحله ششم: ماهی را درون آبکش ریخته و اجازه دهید آب آن کاملا داخل ظرف بریزد. از طرفی با دو دست ماهی را کاملا له کنید تا آب آن خارج گردد.
  • مرحله هفتم: خردل را بو داده و کاملا پودر کنید. سپس آن را به آب ماهی اضافه نموده و کاملا هم بزنید.
  • مرحله هشتم: در این مرحله مجدد مواد را داخل یک ظرف سفالی ریخته و روی آن را با پارچه تمیز، محکم کنید.
  • مرحله نهم: دوباره ظرف را زیر آفتاب قرار دهید. این بار 10 تا 15 روز زمان احتیاج است تا مهیاوه به طور کامل آماده گردد.
  • مرحله دهم: اکنون می توانید این سس متفاوت را همراه با نان محلی میل کنید.

نکاتی مهم در درست کردن مهیاوه بندر عباس

در هنگام درست کردن این غذای جنوبی باید به چند نکته توجه کنید:

  1. زمان درست شدن این غذا متناسب با اندازه گرمای هوا تغییر می نماید. بنابراین بهتر است در تابستان آن را درست کنید.
  2. نگهداری آب نمک و ماهی در خمره یاری می نماید تا ماهی کاملا نرم شده و مراحل پخت آسان تر گردد.
  3. هنگامی که ماهی داخل پیگنه است، حتما آن را روزی دو مرتبه با قاشق هم بزنید.
  4. به هیچ عنوان نباید ذره ای از تفاله ماهی به داخل این سس ریخته گردد.
  5. علاوه بر خردل، رازیانه و سایر ادویه جات مانند فلفل سیاه، زیره و... می توانند به این سس اضافه شوند.
  6. از این غذا باید به خوبی نگهداری گردد. در غیر این صورت فاسد شده یا بوی بد می گیرد.

فواید مهیاوه برای بدن

این غذا یا بهتر است بگوییم چاشنی دارای ترکیباتی است که آن را برای بدن مفید نموده است. از میان این موارد می توانیم به فسفر، کلسیم و چربی زیادی اشاره کنیم که در بافت آن قرار گرفته است. بسیاری از پزشکان طب سنتی، مهیاوه را به عنوان یک غذای موثر در پیشگیری از بیماری پوستی یا پیسی می دانند.

سفارش آنلاین غذا بندرعباس

سفارش غذا در بندر عباس با سرویس هایی چون اسنپ فود امکان پذیر هست، که این نوع غذاها را به صورت آنلاین به فروش می رسانند. کافیست به سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود مراجعه کنید تا با جستجوی نام مهیاوه تمام رستوران هایی که این سس خوشمزه را دارند، نمایش داده شوند. بعلاوه با استفاده از این برنامه ظرف مدت کوتاهی غذای خود را درب منزل تحویل خواهید گرفت. پس پیشنهاد می گردد حتی برای یکبار هم که شده این غذای محلی را امتحان کنید و از فواید آن استفاده کنید.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه مهیاوه غذای محلی بندر عباس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مهیاوه غذای محلی بندر عباس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید