معرفی آداب و رسوم عجیب کشور کرواسی

به گزارش نیلی ابزار، اهالی کرواسی بسیار خانواده دوست بوده و همیشه روابط بسیار نزدیکی با فامیل های دور و نزدیک خود برقرار می نمایند. یکی از رسوم رایج، نگهداری از والدین سالمند به جای فرستادن آن ها به خانه سالمندان بوده و این فرهنگ غنی و همبسته را می توان در ترانه ها، لباس ها، پایکوبی ها، افسانه های بومی و مراسم آئینی این کشور مشاهده کرد.

معرفی آداب و رسوم عجیب کشور کرواسی

دور همی های محبت آمیز و خانوادگی

اگر در یک مراسم محبت آمیز اجتماعی شرکت کردید و حین معرفی افراد جدید به مهمانان، اول با معرفی خانم ها شروع کردند جا نخورید. در فرهنگ کرواسی ابتدا بانوان و به ترتیب سن افراد معرفی را شروع می نمایند. معمولاً تا زمانی که به شما این اجازه داده نشده حق ندارید افراد را با اسم کوچک صدا کنید. کروات ها در ابتدا با دست دادن، ارتباط چشمی و جملات احوالپرسی بر اساس زمان با یکدیگر معاشرت را شروع می نمایند. احوالپرسی نکردن با کسی در یک مراسم یا دور همی که به طور معمول احتیاج به این کار دارد یک توهین بسیار عظیم و جدی در آداب و رسوم اجتماعی کرواسی محسوب می گردد.

هدیه دادن

وقتی به خانه یک کروات دعوت شدید برای خانم خانه دسته گل بیاورید و حتماً دقت داشته باشید که تعداد شاخه ها فرد باشد. در کرواسی خرافه هایی در رابطه با دادن دسته گل به تعداد زوج وجود دارد. گل داوودی اغلب در خاکسپاری و بر روی قبر استفاده می گردد پس توجه کنید که دسته گلتان شامل این گل نگردد! اگر درباره انتخاب گل شک داشتید که چه گلی با چه تعدادی تهیه کنید، شاید بهتر باشد به سمت هدیه دیگری مانند یک جعبه شکلات یا نوشیدنی بروید که هر دو برای خانم میزبان قابل قبول هستند.

سنت های عجیب خواستگاری، نامزدی و عروسی

روش سنتی درخواست ازدواج در کرواسی با هدیه دادن یک سیب که سکه ای به آن چسبیده از طرف پسر جوان شروع می گردد. این سیب نمادی از درخواست ازدواج در این کشور محسوب می گردد. اگر دختر این سیب را بپذیرد دو نفر با هم به طور رسمی نامزد می شوند. یک رسم سنتی دیگر ازدواج در کرواسی که برای جوانان امروزی اندکی عجیب به نظر می رسد، خریدن عروس است! داماد آینده به طور مرسوم دختر را از پنجره اتاقش صدا زده و از او درخواست ازدواج می نماید. از اینجا معامله شروع شده و قیمت آن قدر بالا می رود تا خانواده دختر، عروس آینده را به داماد بدهند. پس از اتمام معامله داماد باید قول بدهد که تا انتها عمر از عروس خود مراقبت نموده و به او احترام می گذارد. این رسم در واقع خیلی حول محور پول نمی چرخید بلکه داماد باید سخاوت خود را به خانواده عروس ثابت می کرد تا بدانند دخترشان چقدر برای پسر جوان می ارزد.

بعد از مراسم ازدواج قبل از آن که عروس وارد خانه جدید خود گردد باید چیزی را به سمت بام پرتاب می کرد. این وسیله می توانست هر چیزی از بطری نوشیدنی تا سیب باشد. اگر شی پرتاب شده به بام نمی رسید و دوباره به زمین باز می گشت گفته می شد که این زوج به زودی از هم جدا خواهند شد.

مراسم خاکسپاری

احترام گذاشتن به رفتگان خانواده یک فرهنگ مهم در کرواسی به شمار می رود. مراسم معمول تدفین شامل تزئین خانه متوفی شده که خانواده، دوستان و آشنایان او برای عزاداری در آن جمع می شوند.

ابراز نهایت اندوه و غصه را می توان از سمت بانوان خانواده انتظار داشت. زمانی که پیکر متوفی را به سمت گورستان می برند، زنگوله کوچکی در بیرون خانه به صدا در می آید که به نشان شروع آخرین سفر فرد فوت شده است.

طبق رسوم تنها مردان اجازه حمل مرده را دارند. بعد از مراسم هیچ غذایی طبخ نشده و تمام پنجره های خانه متوفی را می بندند و تا 8 روز هیچ لباسی نباید در آن خانه شسته گردد.

امروزه این رسم تنها برای 2 یا 3 روز رعایت می گردد. اهالی خانواده برای صرف غذا باید به بیرون از خانه یا نزد همسایگان بروند. در روزگاران قدیم زمانی که شوهر یک زن فوت می کرد وی باید تا آخر عمر لباس عزا به تن می داشت.

نکاتی جالب درباره فرهنگ کروات ها

تمام رسومی که در بالا از آن ها یاد شد در روزگاران جدید رعایت نمی شوند اما در بسیاری مناطق روستایی کرواسی هنوز هم می توان آن ها را مشاهده کرد. همان طور که حال و هوای مدرن به تدریج کل کشور را در بر می گیرد، بعضی از این رسوم را تنها در کتاب ها می توان خواند یا از نسلی به نسل دیگر منتقل می شوند؛ اما بلد بودن این رسوم خود یک ارزش مهم محسوب می گردد.

  • اگر به خانه یک کروات دعوت شدید و اشتهای خوبی هم داشتید، اصلاً لازم نیست نگران باشید زیرا پر خوری شما برای میزبان نوعی تعریف محسوب شده و هیچ کس شما را به خاطر آن قضاوت نمی نماید.
  • مردم کرواسی عاشق روحیه طنز پرداز هستند و شوخی ها را توهین آمیز نمی پندارند؛ اگر در جمعی دست مایه شوخی افراد شدید این امر را جدی تلقی ننموده و از لحظات خود لذت ببرید.
  • فوتبال یک ورزش بسیار پر هوادار در این کشور به شمار می رود و معمولاً مردم کرواسی را در حال صحبت های پر شور درباره این ورزش می بینید.
  • غذا بخش مهمی از فرهنگ کشور کرواسی به حساب می آید و اولین کتاب آشپزی آن ها در سال 1813 نوشته شد که شامل 554 غذا بود.
  • اگر به خانه کسی دعوت شدید، به همراه بردن کادو برای میزبان امری مؤدبانه و رایج بوده و گل می تواند یکی از گزینه های خوب باشد. خریدن شکلات یا شیرینی برای بچه ها منزل یکی از موارد واجب است!
  • اگر با یک کروات در حال معاشرت و تبادل نظر بودید توجه داشته باشید که آن ها برای استقلال کشور خود بسیار جنگیده اند و در دهه 1990 بالاخره توانستند آن را به دست آورند. یکی از بدترین راه های توهین به آن ها جمع بستن یا یکی دانستنشان با سایر ملت های یوگوسلاوی سابق به شمار می رود.
  • برای مورد خطاب قرار دادن افرادی که با آن ها صمیمی نیستید از واژه Vi به معنی شما بهره ببرید.
  • برای معرفی افراد به دیگران به نحوه ای که خودشان به معرفی خود می پردازند به دقت گوش کنید. اگر کسی عنوان یا لقبی در نام خود داشت حتماً شما هم باید آن را به کار بگیرید.
  • معمولاً کروات ها با افرادی که نمی شناسند رو بوسی ننموده و تنها به دست دادن و ارتباط چشمی اکتفا می نمایند.
  • مردم کرواسی موقع صحبت با یکدیگر اغلب یکدیگر را لمس نموده و اگر خیلی صمیمی باشند بسیار نزدیک به هم می ایستند. همچنین با توجه به اینکه آن ها بسیار با اشتیاق صحبت می نمایند اگر موقع معاشرت متوجه شدید طرف مقابل شما با صدایی بلندتر صحبت می نماید تعجب نکنید.
منبع: گردشبان

به "معرفی آداب و رسوم عجیب کشور کرواسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی آداب و رسوم عجیب کشور کرواسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید