مصرف زیاد نمک یکی از عوامل مهم ابتلا به فشار خون است
به گزارش نیلی ابزار، کاهش مصرف نمک به میزان 6 گرم در برنامه روزانه موجب کاهش بروز فشار خون و کنترل فشار خون اولیه خواهد شد.

به گزارش وبدا، دکتر سیدمهدی طباطبایی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه، مصرف زیاد نمک یکی از عوامل مهم ابتلا به فشار خون است، اعلام کرد: سازمان جهانی بهداشت میزان مصرف نمک روزانه برای هر فرد را کمتر از 5 گرم اعلام نموده است.
وی اضافه کرد: متوسط میزان مصرف نمک برای 88 درصد از مردم ایران حدود 10 گرم در روز است که این امر احتیاج به آموزش همگانی در سطح وسیع و اطلاع رسانی برای کاهش این عامل خطر دارد.
دکتر طباطبایی اعلام کرد: در استان سیستان و بلوچستان حدود 12 گرم نمک مصرفی روزانه است که دو برابر و نیم میزان مجاز است و باید برای کاهش آن اقدام جدی داشته باشیم.
وی کاهش مصرف نمک را عامل کاهش سکته های مغزی و بیماری های قلبی و عروقی بر شمرد و اضافه کرد: بخشی از مواد غذایی با نمک بالا شامل، پنیر، چیپس، غلات فرآوری شده مثل پفک نمکی، سوسیس و کالباس، پیتزا و همه فست فودها، همبرگر، شوری ها و ترشی ها هستند که قطعا با آموزش و نظارت بر چرخه فراوری این اقلام قسمت اعظم مصرف نمک در کشور کنترل خواهد شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تاکید نمود: عموم افراد برای پیشگیری از ابتلا به فشار خون و البته بیماران فشار خونی برای کنترل آن، باید مصرف نمک را کاهش دهند و توجه نمایند که در بسیاری از مواد غذایی نمک پنهان یا آشکار وجود دارد که مصرف این مواد را هم باید حذف یا بسیار محدود نمایند.
لازم به ذکر است، بیماران مبتلا به فشار خون می توانند از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده نمایند و پنیر و دوغ را در منزل و بدون نمک تهیه نمایند.
منبع: همشهری آنلاین