غذاهای مفید برای ریه ها

به گزارش نیلی ابزار، مصرف مواد غذایی سالم می تواند منجر به کاهش التهاب اندام های حیاتی از جمله ریه ها گردد و در مقابل، مصرف بعضی خوراکی ها در طولانی مدت، سبب آسیب های جبران ناپذیر به ریه ها می گردد؛ از این رو توصیه اکید پزشکان برای حفظ سلامت ریه ها بر مصرف مواد غذایی سالم مانند غلات و میوه ها است.

غذاهای مفید برای ریه ها

به گزارش نیلی ابزار، مینا جعفری، متخصص تغذیه در تبادل نظر با ایرنا گفت: ریه ها نقشی اساسی در سیستم ایمنی بدن دارند و مصرف مواد غذایی مفید به تقویت ریه ها در برابر بیماری های عفونی و ویروسی مانند کرونا یاری می نماید.

وی اضافه نمود: تغذیه مناسب برای پاکسازی ریه ها مهم است زیرا وقتی که ریه پاکسازی گردد، فشار کمتری به آن وارد می گردد، برخی از آنزیم ها، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی، اثر مثبتی بر عملکرد تنفسی دارند که در مواد غذایی تازه و میوه ها وجود دارند.

جعفری گفت: مطالعات متعدد نشان می دهد عملکرد ریه در افرادی که فیبر بیشتری می خورند، بسیار بهتر از کسانی هستند که فیبر مصرف نمی نمایند و این فیبر را می توان در گندم سبوس دار، لوبیای پخته شده، دانه های چیا، گلابی و کلم بروکلی یافت.

وی با بیان اینکه ارتباط مستقیمی بین مصرف گوشت های فرآوری شده و عملکرد ضعیف ریه وجود دارد، گفت: نیتریت های مورد استفاده در فرایند فرآوری و نگهداری گوشت ممکن است باعث التهاب و استرس در ریه ها شوند و در عین حال نوشیدن یک فنجان قهوه در وعده صبحانه برای ریه ها مفید بوده و کافئین ضدالتهاب است و پلی فنول های موجود در قهوه که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند نیز باعث کاهش استرس و التهاب می شوند.

جعفری ادامه داد: غلات کامل شامل برنج قهوه ای، نان گندم سبوس دار، ماکارونی سبوس دار، جوی دوسر علاوه بر اینکه دارای فیبر و آنتی اکسیدان هستند، منبع خوبی از ویتامین E، سلنیوم و اسیدهای چرب ضروری بوده که برای سلامت ریه ضروری هستند و غلات تصفیه شده مانند آرد و برنج سفید، بسیاری از مواد مغذی خود را از دست می دهند.

این متخصص تغذیه اضافه نمود: گوجه فرنگی غنی ترین منبع لیکوپن است که با سلامت ریه ارتباط دارد و خوردن آن در صورت ابتلا به آسم می تواند التهاب مجاری هوایی را بهبود بخشد و در صورت داشتن بیماری انسداد ریوی مزمن احتمال مرگ را کاهش دهد.

به گفته وی، هویج و کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند و توصیه می گردد روزانه این سبزیجات برای حفظ ریه ها از ابتلا به کرونا مصرف گردد و خوردن پیاز به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا نیز مفید است.

جعفری تاکید نمود: افراد بهتر است در این شرایط کرونایی از مصرف سوسیس و کالباس و سایر غذاهای چرب و آماده پرهیز نمایند و کمبود ریزمغذی هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می نماید.

وی می افزاید: مغزها نیز ویتامین E را در اختیار بدن قرار می دهند که حاوی آنتی اکسیدان بوده و به کاهش التهاب یاری نموده، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و سلامت گلبول های قرمز را افزایش می دهند. این عمل باعث می گردد اکسیژن بیشتری در بدن به گردش درآید و از انقباض رگ های خونی در ریه ها پیشگیری گردد.

بر اساس آخرین مطالعه آنالیز مصرف مواد غذایی که هر 10 سال یک بار توسط وزارت بهداشت انجام می گردد، فاکتورهای تغذیه ای می تواند به عنوان عوامل خطر در بیماری های غیرواگیر موثر باشند و اکنون نزدیک به 60 درصد جمعیت 18 سال به بالا در کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

منبع: جام جم آنلاین

به "غذاهای مفید برای ریه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای مفید برای ریه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید