طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی اصیل در 5 مرحله

به گزارش نیلی ابزار، میرزا قاسمی یکی از غذاهای معروف شهرهای شمالی، بخصوص گیلان است. این غذا با بادمجان و گوجه تهیه می گردد و تقریبا روش پختش همه جا یکسان است اما در میرزا قاسمی اصیل شمالی معمولا خبری از پیاز نیست و به جایش سیر، آن هم به میزان زیاد، استفاده می گردد. در ادامه و در تکمیل طرز تهیه میرزا قاسمی با گردو طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی اصیل را مرور می کنیم.

طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی اصیل در 5 مرحله

مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی شمالی

  • بادمجان 4 عدد
  • گوجه 3 عدد
  • سیر 4-5 حبه
  • تخم مرغ 3 عدد
  • نمک، فلفل و ادویه به اندازه لازم
  • روغن به اندازه لازم

طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی

1. بادمجان ها را کبابی کنید

اولین مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی درست مثل طرز تهیه میرزا قاسمی با گوجه این است که بادمجان ها را با چنگال سوراخ نموده و مستقیما روی شعله گاز قرار دهید، هر از گاهی آن ها را بچرخانید تا بادمجان ها کامل ذغالی و نرم شوند. این کار باید حدود 15-20 دقیقه طول بکشد. پس از کبابی کردن بادمجان ها اجازه دهید خنک شوند سپس پوست زغالی را جدا نموده و گوشت آن را ریز خرد کنید.

2. گوجه فرنگی را آماده کنید

حالا و در این مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی نوبت آن است که گوجه فرنگی ها را چند دقیقه در آب جوش بریزید تا پوست شان آغاز به کندن کند بعد گوجه فرنگی ها را از آب داغ خارج کنید و در آب خنک بگذارید تا پوست آن ها جدا گردد. در نهایت گوجه ها را هم مثل بادمجان خوب ریز خرد کنید.

3. سیر و ادویه ها را تفت دهید

اکنون در یک تابه بزرگ، روغن را روی حرارت میانه گرم کنید بعد سیر ریز شده را اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا معطر گردد سپس پودر زردچوبه و فلفل قرمز را در تابه بریزید و یک دقیقه دیگر بپزید.

4. بادمجان و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی شما بادمجان ها و گوجه فرنگی های ریز خرد شده را به ماهیتابه سیر و ادویه ها اضافه کنید. به مقدار دلخواه با نمک و فلفل مزه دار کنید. این مخلوط را حدود 10-15 دقیقه بپزید تا رطوبت اضافی تبخیر گردد و طعم ها با هم مخلوط شوند.

5. تخم مرغ را اضافه و سرو کنید

در وسط مخلوط بادمجان و گوجه یک سوراخ نسبتا بزرگ ایجاد کنید و تخم مرغ را در آن بشکانید در نهایت در تابه را ببندید و بگذارید تخم مرغ حدود 5 تا 8 دقیقه بپزد. با احتیاط میرزا قاسمی را بردارید و مطمئن شوید که با هر وعده اندازهی تخم مرغ در ظرف قرار دهید. غذا را به صورت گرم با نان یا برنج کته سرو کنید. خوب است حتما میرزا قاسمی را قبل از سرو تزیین کنید. روش هایی تزیین میرزا قاسمی را در کتاب کاله بخوانید.

نکات تکمیلی برای تهیه و سرو میرزا قاسمی شمالی

میرزا قاسمی یکی از شناخته شده ترین غذاهای شهرهای شمالی ایران است. مواد اصلی این غذا در همه جا یکی است فقط گاهی عده ای به آن گردو اضافه می نمایند و گاهی بدون گردو سرو می گردد. برای تهیه میرزا قاسمی شمالی هم مثل تهیه هر نوع میرزا قاسمی دیگر باید نکاتی را رعایت کنید که در ادامه مرور می کنیم.

میرزا قاسمی شمالی با کته و ماهی شور

مردم شمال ایران معمولا میرزا قاسمی را یا به تنهایی با برنج کته می خورند یا آن را همراه با ماهی شور و کته تهیه و سرو می نمایند. هر چند این روزها در شمال هم مصرف میرزا قاسمی با نان کاملا رایج شده است.

علت تلخ شدن میرزا قاسمی

اصلی ترین علت تلخ شدن میرزا قاسمی استفاده از بادمجان هایی است که زیاد تخم دارند. یکی از برترین روش ها برای گرفتن تلخی بادمجان این است که بادمجان را در صورتی که کبابی نمی کنید حتما در آب سرد و نمک بگذارید تا تلخی آن گرفته گردد. اگر هم بادمجان را کبابی می کنید حتما تخم های آن بعد از کبابی شدن بگیرید تا احتمال تلخ شدن میرزا قاسمی تان کم گردد.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی اصیل در 5 مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه میرزا قاسمی شمالی اصیل در 5 مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید