روش جلوگیری از ابتلا به بیماری های منتقله از آب و غذا در ماه رمضان
به گزارش نیلی ابزار، با حلول ماه مبارک رمضان و انجام بعضی فعالیت های خاص، احتمال شیوع بیماری های منتقله از آب و غذا، به ویژه بیماری های عفونی روده ای، افزایش می یابد.

با حلول ماه مبارک رمضان و انجام بعضی فعالیت های خاص، احتمال شیوع بیماری های منتقله از آب و غذا، به ویژه بیماری های عفونی روده ای، افزایش می یابد.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی بوشهر آدینه 11 فروردین گفت: با حلول ماه مبارک رمضان شاهد بعضی فعالیت های خاص از قبیل توزیع نذورات و غذا و یا برگزاری مجالس افطاری و مراسم احیاء شب های قدر در مساجد هستیم؛ به همین علت در چنین شرایطی احتمال شیوع بیماری های منتقله از آب و غذا، به ویژه بیماری های عفونی روده ای در مکان هایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می گردد، افزایش می یابد.
مهندس میمنت توبه خاک اظهار کرد: برای جلوگیری از مسمومیت های احتمالی، باید مراقبت ها و اقداماتی انجام گیرد.
وی اضافه نمود: آب آشامیدنی باید مورد تأیید مقامات بهداشتی محل باشد و ترجیحاً از شبکه های عمومی استفاده گردد؛ و در صورت عدم دسترسی به شبکه یا قطعی آب شبکه، باید از آب های بسته بندی شده دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت استفاده گردد.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: سبزیجات و سالاد در مراکز و اماکن عمومی بایستی به روش صحیح سالم سازی گردد و در صورت استفاده از سالاد و سبزیجات آماده، بایستی سالاد و سبزیجات دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت باشد.
توبه خاک با بیان اینکه باید از نمک های بسته بندی یددار و تصفیه شده دارای مجوز بهداشتی و علامت استاندارد استفاده گردد اضافه نمود: انواع مواد غذایی فاسدشدنی باید در یخچال و در دمای مناسب نگهداری شوند و از مصرف هر گونه رنگ غیرمجاز در فراوری زولبیا، بامیه، گوش فیل و ... جلوگیری گردد.
وی گفت: ظروف چند بار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می گردد را به صورت مستمر شستشو و گندزدایی کنید و در صورت استفاده از ظروف یک بارمصرف از ظروف گیاهی (بر پایه نشاسته ذرت) و دارای پروانه ساخت استفاده گردد.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی بوشهر توضیح داد: در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره ها بایستی جلوگیری گردد و گفت: توزیع آب، شربت و یا شیر در مراسم سحر و یا افطاری با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد و از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری گردد.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در صورت بروز موارد احتمالی مسمومیت غذایی، موضوع به سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت با شماره تماس 190 جهت پیگیری اعلام گردد.
منبع:بهداشت نیوز
منبع: فرادید