از خواص خرما چه میدانید؟
به گزارش نیلی ابزار، خرما طعم شیرینی دارد و غنی از فیبر، پتاسیم و مس است.از خواص خرما میتوان به کاهش فشار خون، کاهش خطر سکته مغزی و کاهش وزن اشاره نمود.

مزایای خرما
داده های تغذیه ای زیر بر اساس 100 گرم خرما می باشد.فیبر:6.7 گرم یا 27 درصد از اندازه توصیه شده روزانه
پتاسیم: 696 میلی گرم یا 20 درصد از اندازه توصیه شده روزانه
مس: 0.4 میلی گرم یا 18 درصد از اندازه توصیه شده روزانه
منگنز: 0.3 میلی گرم یا 15 درصد از اندازه توصیه شده روزانه
مهمیم: 54 میلی گرم یا 14 درصد از اندازه توصیه شده روزانه
ویتامین ب6 : 0.2 میلی گرم یا 12 درصد از اندازه توصیه شده روزانه
در حالی که انواع خرما دارای محتوای قند بالا هم هستند، فواید آنها برای سلامتی سبب می گردد تا ارزش داشته باشد بخشی از رژیم غذایی شما را تشکیل دهند.
بعضی از فواید خرما
بهبود سلامت گوارشی و سلامت قلب
خرما دارای فیبر بالا است، که برای حفظ سلامت کلی و بهبود شرایط گوارشی لازم است. فیبر موجود در خرما سیستم گوارش را پاکسازی میکند و اجازه می دهد روده بزرگ عملکرد بهتری داشته باشد.خرما میتواند همراه با داروهای خانگی برای هموروئید مصرف گردد .خرما خطر ابتلا به کولیت و سرطان روده بزرگ را هم کاهش می دهد. فیبر بعلاوه در ارتقای سلامت قلب لازم است و می تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
اثرات ضد التهاب
خرما به این علت که سرشار از مهمیم است، برای اثرات ضد التهابی هم شناخته شده است.طبق مطالعه ای که اخیرا انجام گرفت مصرف زیاد مهمیم با غلظت های پایین بعضی از نشانگرهای التهاب سیستمیک مرتبط است.
اثر ضد التهابی مهمیم می تواند خطر ابتلا به آرتریت، بیماری قلبی عروقی و آلزایمر را در میان سایر مسائل سلامتی کاهش دهد.
کاهش فشار خون
فواید مهمیم تنها با خاصیت ضد التهابی طبیعی آن خاتمه نمی پذیرد؛ مهمیم باعث کاهش فشار خون هم می گردد.خرما بعلاوه حاوی میزان زیادی پتاسیم است که می تواند فشار خون را کاهش دهد و سلامت کلی قلب را بهبود بخشد.
کاهش خطر سکته مغزی
بر اساس نظرسنجی سال 2011 در مجله تغذیه بالینی، مصرف مهمیم غذایی با کاهش خطر سکته مغزی، به ویژه سکته مغزی ایسکمیک هم همراه است.محققان 7 مطالعه را ارزیابی کردند و دریافتند که هر 100 میلیگرم مهمیم که روزانه مصرف گردد، خطر ابتلای فرد به سکته مغزی به اندازه 9٪ کاهش می یابد.
سلامت بارداری
طبق مطالعه ای، اگر باردار هستید، دلایل بیشتری برای مصرف خرما وجود خواهد داشت.طبق نتیجه گیری این مطالعه، مصرف خرما، 4 هفته قبل از زایمان به طور قابل توجهی احتیاج به القاء و یاری برای زایمان را کاهش داده و نتیجه مطلوب تری به همراه خواهد داشت.
سلامت مغز
مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی JAMA نشان داد که دریافت کافی ویتامین B6 می تواند به طور قابل توجهی نمرات آزمون ها را با افزایش عملکرد مغز شما، بهبود بخشد.این مطالعه اضافه نمود مکمل های ویتامین B برای پیشگیری از کاهش شناختی معکوس پیشنهاد میشوند.
کاهش وزن
خوراکی های دارای فیبر بالا مانند خرما برای بسیاری از برنامه های کاهش وزن مفید هستند.آنها طعم فوق العاده ای دارند، شما احساس سیری می کنید، و می توانند به عنوان یک میان وعده سالم تر از شیرینی های تولید شده که به طور معمول می خورید استفاده شوند.
منبع: سایت راستینه
منبع: راسخون