آیا پختن غذا در مایکروویو مضر است؟

خبرنگاران - ترجمه از صدف حقیقت: طبخ و پخت غذا در مایکروویو هر چند وقت یکبار خطری برای سلامتی تهدید نمی گردد. ولی حقیقت این است که در زمان گرم کردن غذا ممکن است به دلیل زنده ماندن گروهی از باکتری ها در دمای بالا، خطرناک باشد. این روز ها بسیاری از افراد شک دارند که آیا پخت غذا در مایکروویو کاملا سالم است و خطری برای سلامتی آن ها محسوب نمی گردد یا خیر.

آیا پختن غذا در مایکروویو مضر است؟

با وجود آنکه مایکروویو در بسیاری از مواقع برای گرم کردن و پخت دسته ای از مواد غذایی استفاده می شود، ولی در روش های پخت سنتی آنگونه که اجاق گاز به کار می رود، مایکروویو جایگاهی ندارد. حال می خواهیم این شک را رفع کنیم.

مایکروویو چگونه کار می نماید؟

مایکروویو با فراوری امواج الکترومغناطیسی کار می نماید. در واقع این امواج مسئول گرمادهی به عناصر گوناگون مانند آب، چربی و مایعاتی هستند که در مواد غذایی وجود دارند. در این روش ماده غذایی، انرژی فراوری شده توسط مایکروویو را جذب می نماید. این فرآیند از لحاظ فنی به نام دی الکتریک یا گرمادهی الکتریکی شناخته می شود. این گرما باعث لرزش، اصطکاک و تلاقی مولکول هایی می شود که درون مواد غذایی وجود دارند و در نتیجه درجه حرارت آن ها را بالا می برند.

این روش گرم کردن در خصوص مایعات کارایی بیشتری نسبت به مواد غذایی جامد دارد. به این دلیل که حرکت مولکول های جامدات آهسته تر و محدودتر از مایعات است. همچنین در مولکول های قند و چربی حرکت و جابجایی به مقدار چشمگیری کمتر است چرا که تعداد مولکول های آن ها کمتر است.

مزیت استفاده از مایکروویو

در سال های اخیر مایکرووویو به یک وسیله رایج در آشپزخانه تبدیل شده است و به شما یاری می نماید تا به یاری آن غذا را در مدت کوتاهتری بپزید، وعده های غذایی ساده و کاملی آماده کنید و از روش های مختلف طبخ بهره ببرید. روش استفاده صحیح از این وسیله اهمیت زیادی دارد. اگر آن را به شکل نادرستی به کار برید ممکن است برای ماده غذایی شما خطر داشته باشد.

آیا پخت غذا در مایکروویو خطرناک است؟

شما به راحتی می توانید تفاوت های پخت غذا در مایکروویو و با روش های قدیمی و سنتی را مشاهده کنید. با این وجود مایکروویو یک روش سریع و تند برای پخت به شمار می رود. برخی از متخصصین شرح می دهند که این نوع روش پخت می تواند ترکیب مواد غذایی را تغییر دهد. در این صورت نه تنها ویژگی های فیزیکی و تغذیه ای متاثر می شوند، بلکه ممکن است برای سلامت انسان نیز ناسالم باشد.

تغییر ترکیبات مواد غذایی

پخت و پز در مایکروویو می تواند فرمول مولکولی مواد غذایی از جمله آمینو اسید، قند، پروتئین، مواد معدنی، ویتامین و آنتی اکسیدان ها را به طور قابل توجهی تغییر دهد. این واکنش یعنی جذب مورد احتیاج و ضروری مواد غذایی در طول زمان تحت تاثیر قرار می گیرد و همچنین بدن انسان نیز اگر مکررا از این روش طبخ تغذیه کند، آسیب می بیند.

توزیع گرما

با وجود اینکه بسیاری از مردم باور دارند مایکروویو غذا را ار بخش های داخلی به سمت خارج گرم می نماید، اما باید گفت که در حقیقت کاملا برعکس است. همانطور که پیشتر گفته شد مایکروویو غذا هایی را بهتر گرم می نمایند که حاوی مایعات هستند. گرمای فراوری شده در مایکروویو به میزان یکسان توزیع نمی شود و با داشتن این ویژگی مرکز غذا درجه حرارت کافی را دریافت نمی نماید. در نتیجه باکتری و عناصر مضر برای سلامتی تخریب نمی شوند.

مواد غذایی خشک شده

امواج الکترومغناطیسی مسئول لرزش، اصطکاک و برخورد بین مولکول های درون غذا هستند. این مسئله می تواند باعث کاهش آب در مواد غذایی و خشک شدن آن ها شود. این کمبود آب در طعم، بو و غلظت مواد غذایی تاثیر گذاشته و نسبت به روش سنتی پخت غذا، آن را ناسازگارتر می نماید.

آیا طبخ غذا در مایکروویو واقعا به سلامتی ضرر می زند؟

پخت غذا در مایکروویو یک مسئله حساس برای افرادی است که به طور مرتب از آن استفاده می نمایند، در واقع این وسیله در خانه شان بسیار پر کارکرد ظاهر شده است. همانطور که متوجه شدید، مایکروویو ترکیب مواد غذایی را در حین طبخ تغییر می دهد؛ بنابراین ارزش غذایی این مواد کاهش می یابد. حقیقت این است که سازمان جهانی سلامت نشان داده که خطر مشخصی در رابطه با پخت یا گرم کردن غذا درون مایکروویو وجود ندارد.

با این وجود بهترین روش سلامتی بدن این است که برای پخت و گرم کردن غذا از طریق مورد استفاده خود تنوع بدهید. همچنین باید از دستور پخت های سالم بهره ببرید تا ویتامین، مواد معدنی، اسید چرب، فیبر و دیگر ترکیبات مورد احتیاج بدن را تامین کند.

منبع: steptohealth

منبع: برترین ها

به "آیا پختن غذا در مایکروویو مضر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا پختن غذا در مایکروویو مضر است؟"

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید