آشنایی با ویتامین K و خواص آن

به گزارش نیلی ابزار، ویتامین k از ویتامین های ضروری بدن و محلول در چربی است که برای جذب پروتئین و انعقاد خون در بدن به آن احتیاج است. نقش ویتامین k در یاری به انعقاد خون و نیز جلوگیری از انعقاد به خوبی شناخته شده است. ویتامین k بعلاوه در سلامت استخوان ها نقش دارد.

آشنایی با ویتامین K و خواص آن

ویتامین کا (K) چیست؟

ویتامین K نقش مهم و کلیدی در یاری به لخته شدن خون بازی می نماید و می تواند از خونریزی بیش از حد جلوگیری نماید.

بر خلاف سایر ویتامین ها، ویتامین K معمولا به عنوان مکمل غذایی مورد استفاده قرار نمی گیرد. این ویتامین در واقع گروهی از ترکیبات است.

مهم ترین مورد از این ترکیبات با عنوان ویتامین K1 و K2 شناخته شده اند.

ویتامین K1 از سبزیجاتی با برگ سبز و بعضی از سبزیجات دیگر به دست می آید.

ویتامین K2 گروهی از ترکیبات است که به وسیله گوشت، پنیر، تخم مرغ و سنتز باکتری ها به دست می اید.

ویتامین K1 اصلی ترین شکل از مکمل های ویتامین K در استان متحده آمریکاست.

اخیرا بعضی از افراد از ویتامین K2 برای درمان پوکی استخوان و از دست دادن استخوان ناشی از استروئید استفاده نموده اند اما تحقیقات در این مورد هنوز کامل نیست. در این مورد هنوز داده های کافی برای مصرف میزان ویتامین K2 برای پیشگیری از پوکی استخوان وجود ندارد.

چرا افراد ویتامین K مصرف می کنند؟

سطح پایین این ویتامین می تواند خطر خونریزی کنترل نشده را افزایش دهد. با اینکه کمبود ویتامین K در بزرگسالان نادر است، این شرایط در نوزادانی که تازه متولد شده اند شایع است.

تزریق ویتامین K برای نوزادانی که تازه به جهان آمده اند موضوع استانداردی است. این ویتامین بعلاوه برای بی اثر کردن اوردوز داروی رقیق کننده خون کومادین مورد استفاده قرار می گیرد.

با اینکه کمبود ویتامین K زیاد رایج نیست اما اگر شرایط زیر را داشتید، ممکن است در معرض خطر بالاتری قرار داشته باشید.

وجود بیماری که جذب در سیستم گوارشی را تحت تاثیر قرار می دهد. بیماری همانند بیماری کرون یا سلیاک.

مصرف داروهایی که با جذب ویتامین K تداخل داشته باشد.

وجود سوء تغذیه شدید

در چنین شرایطی پزشک می تواند مکمل ویتامین K را توصیه کند. استفاده از این ویتامین برای سرطان، برای نشانه های بیماری صبحگاهی، برای حذف رگ های عنکبوتی و سایر شرایط تایید نشده است.

چه میزان ویتامین K باید مصرف کنیم؟

میزان توصیه شده از ویتامین K پایین است. بیشتر افراد ویتامین مورجهانز خود را به وسیله رژیم غذایی دریافت می کنند:
گروه مصرف کافی
بچه ها تا 6 ماهگی 2 میکروگرم در روز
بچه ها 7 تا 12 ماه 2.5 میکروگرم در روز
بچه ها 1 تا 3 سال 30 میکروگرم در روز
بچه ها 4 تا 8 سال 55 میکروگرم در روز
بچه ها 9 تا 13 سال 60 میکروگرم در روز
دختران 14 تا 18 سال 75 میکروگرم در روز
زنان 19 سال و بالاتر 90 میکروگرم در روز
زنان باردار یا شیرده (19-50)

زنان، زنان باردار و زنان شیرده (کمتر از 19)

90 میکروگرم در روز

75 میکروگرم در روز

پسران 14 الی 18 سال 75 میکروگرم در روز
مردان 19 سال و بالاتر 120 میکروگرم در روز

در خصوص ویتامین K ای که در مکمل ها و مواد غذایی یافت می گردد، عوارض جانبی دیده نشده است.

با اینحال، این موضوع در خصوص دوز بالا صدق نمی نماید. محققان حداکثر دوز امن را معین ننموده اند.

منابع غذایی ویتامین K

منبع خوب و طبیعی از این ویتامین شامل موارد زیر است:

سبزیجاتی همانند اسفناج و کلم بروکلی

حبوبات و سویا

تخم مرغ

توت فرنگی

گوشت

عوارض احتمالی استفاده از ویتامین K

عوارض جانبی ویتامین K خوراکی در دوز پیشنهاد شده نادر است.
تداخلات
این ویتامین ممکن است با بعضی از داروها تداخل داشته باشد. این داروها شامل آنتی اسیدها، داروهای رقیق کننده خون، آنتی بیوتیک ها، اسپرین و داروهای سرطان، تشنج، کلسترول بالا و سایر شرایط است.
خطرات
نباید از مکمل های ویتامین K بهره ببرید مگر اینکه پزشک تجویز نموده باشد. افرادی که از کومادین برای مسائل قلبی، اختلالات لخته شده یا سایر شرایط استفاده می کنند باید میزان ویتامین K مصرفی را کنترل کنند. آن ها باید با پزشک خود مشورت کنند.

منبع: سایت مجله سلامت

منبع: راسخون

به "آشنایی با ویتامین K و خواص آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با ویتامین K و خواص آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید